Menu

Po co?

Pozwala gościom przewidzieć kulinarną stronę wesela, wybrać odpowiednie dla siebie dania (szczególnie w przypadku osób, które nie spożywają jakiegoś typu dań – wegetarian, alergików). Menu zawiera też często plan wydawania kolejnych posiłków oraz listę drinków i alkoholi dostępnych w barze.

Jaka forma?

Menu jednokartkowe umieszczane jest zazwyczaj na nakryciu każdego z gości. Może równocześnie być przewiązane winietką. Stojąca, otwierana forma menu doskonale sprawdzi się w kilku egzemplarzach na każdy stół. . Zdarza się też menu w formie obszerniejszego plakatu zamieszczonego np. w ozdobnej ramie w ogólnie dostępnym miejscu (np. w wejściu na salę).

Kiedy zamawiać?

Jak tylko zdecydujecie się, co chcecie jeść na waszym weselu. Najczęściej decyzja ta zapada około miesiąca przed ślubem – i wtedy też potwierdzoną listę dań, ustaloną z lokalem, wysyłacie do nas:)

Warto wiedzieć.

Warto poza składem dań, zamieścić orientacyjną godzinę wydawania posiłków. W menu alkoholowym warto podajcie skład poszczególnych drinków oraz informację, czy są one darmowe czy zamawiane na koszt gości.